ПРОДУКТИ:
4 котлета
половин ч.ч. бяло вино
половин ч.ч. олио
сол
черен пипер
бял пипер
хрян
къри
чеснов прах
брашно
9-10 картофа
50 мл натурален портокалов сок
ПРИГОТВЯНЕ:
Котлетите се отъняват, като леко се начукват с опаковата страна на дървеното чукче, след което се наръсват със сол. Панират се в брашно, отупват се и се пържат. Пърженето се извършва в силно загрята мазнина в началото, а след това се доизпържват на слаб огън, докато по повърхността им се образува кафява коричка. Изваждат се и се съхраняват на топло в тенджера с капак. Мазнината се прецежда и към нея се добавят всички останали подправки. Сместа се изсипва в тавичка, слагат се и картофите – цели или нарязани на резени. Пече се в умерена фурна около 30 минути. При поднасяне се разпределят първо картофите /канапе или гарнитура/, след това котлетите и накрая се поливат с няколко лъжици пикантен сос.
Напиши коментар